_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/piese-vestimentare-crosetate-pur-si-simplu-superb/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50967","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Sfaturi practice de îndepărtare a zgârieturilor de pe parchetul laminat. Alegeți varianta care vă place cel mai mult!

Parchetul laminat, la moment, este foarte răspândit și poate fi găsit practic în fiecare casă. În comparație cu alte tipuri de materiale pentru pardoseală, acesta este mai avantajos. Este ieftin, se montează ușor și arată foarte frumos. Unele tipuri de parchet laminat se deosebesc cu greu de parchetul din lemn.

убрать царапины на ламинате

Parchetul laminat are totuși un mic neajuns. Poate fi zgâriat foarte ușor. Din fericire, acestea pot fi îndepărtate foarte simplu cu ajutorul unor trucuri. Despre acestea vă vom vorbi în acest articol.

Zgârieturile pe parchetul laminat

1. Creionul din ceară

Dacă zgârietura nu este prea adâncă, puteți folosi un creion de ceară de culoarea potrivită. Acesta poate fi cumpărat în magazinele specializate. Curățați suprafața zgârieturii de praf și de grăsime, apoi aplicați un strat de ceară pe toată suprafața. Lăsați să se usuce, apoi șlefuiți zgârietura cu o țesătură uscată și moale.

убрать царапины на ламинате

2. Gletul pentru parchetul laminat

Această pastă se aplică dacă pe parchet este o zgârietură mai adâncă. Cumpărați-o în magazinele specializate și urmașii pașii de mai jos.

Curățați suprafața zgârieturii de praf și de grăsime, apoi cu ajutorul unei spatule aplicați uniform gletul. Înlăturați surplusul cu o lavetă umedă, apoi cu una uscată. Veți putea păși peste locul zgârieturii doar peste câteva ore.

Gletul este de diferite culori și se fixează foarte bine de suprafața parchetului.

чем можно убрать царапины на ламинате

3. Mastica fierbinte

Pașii de lucru sunt aceeași, doar că veți folosi mastică fierbinte. Probabil aceasta este cea mai incomodă și periculoasă metodă. Trebuie să acționați foarte repede și cu grijă, pentru a nu vă frige și a nu împrăștia pe toată pardoseala.

как убрать царапины на ламинате в домашних условиях

4. Ceara naturală

Curățați zgârietura de praf și grăsime. Puteți amesteca ceară cu cremă pentru încălțăminte de culoarea corespunzătoare, ceea ce va face pasta mai rezistentă.

как убрать царапины на ламинате

5. Schimbarea parchetului

În cazul în care stare parchetului laminat este jalnică și nu sunt doar niște zgârieturi, atunci acesta trebuie schimbat. Puteți folosi un material special, dar dacă deteriorările sunt mari, atunci acesta se va îndepărta foarte ușor.

как убрать глубокие царапины на ламинате

Acum, când știți cum se îndepărtează zgârieturile, nu vă veți panica dacă vor apărea una sau două.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: