_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/acest-barbat-transformat-un-perete-plictisitor-podoaba-intregii-locuinte-vreau-si-eu-o-astfel-de-camera-de-zi/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50781","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

O soluţie puternică pentru întinerire se află chiar în bucătăria dvs.!

În străvechea limbă sanscrită cuvintele ce se referă la curcumă înseamnă “a alunga viermii din organism”, “a îmbunătăţi culoarea şi starea exterioară a organismului”, “pielea arată mai curată şi mai limpede” şi “frumos ca cerul înstelat”.

Proprietăţile vindecătoare ale curcumei sunt atât de puternice, încât ea este în stare să oprească dezvoltarea celulelor canceroase chiar şi în etapele înaintate ale bolii. Curcuma conţine calciu, fier, fosfor şi iod, dar şi vitaminele C, B1, B2 şi B3.

Мощное средство для омоложения

Proprietăţile de restabilire ale curcumei

Această mirodenie este de neînlocuit pentru cei care sunt slăbiţi de o boală sau se află în perioada de restabilire a organismului. Ea încălzeşte şi curăţă sângele, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi stimulează formarea de noi celule sangvine.

În medicină curcuma este folosită ca un puternic remediu pentru eliminarea toxinelor şi refacerea ţesuturilor vătămate. Curcumina elimină deşeurile din organism şi ajută în caz de otrăvire cu chimicale sau insecticide.

Curcuma şi tractul gastro-intestinal

Curcuma atacă microflora dăunătoare din intestin, îl curăţă de excesul de mucus, normalizează activitatea tractului gastro-intestinal şi a pancreasului. De asemenea această mirodenie extraordinară exercită o acţiune anti-bacterială şi îmbunătăţeşte metabolismul, fiind folosită în tratamentul sistemelor digestiv şi sangvin. Acest antibiotic natural reduce cantitatea de gaze şi are proprietăţi tonifiante, vindecând aşa boli ca indigestia, ulcerul gastric sau cel intestinal.

Curcuma este un medicament cu efecte cosmetice

Curcuma este de neînlocuit în cazul bolilor de piele, căci îmbunătăţeşte metabolismul. Pasta de curcumă este un remediu excelent împotriva eczemei şi mâncărimii. În India curcuma se foloseşte pe larg ca produs cosmetic, dat fiind că îmbunătăţeşte culoarea pielii, deschide porii şi curăţă pielea.

Pentru curăţirea şi tonifierea organismului curcuma se consumă înainte de somn cu lapte fierbine, unt şi miere de albine. În plus curcuma tratează entorsele şi vânătăile.

Acţiunea de întinerire a curcumei

În componenţa curcumei intră uleiuri esenţiale şi uleiuri grase, compuşi fenolici (curcumina) şi grăsimi. Chiar şi în doze mici curcumina slăbeşte considerabil acţiunea distrugătoare a radicalilor liberi, ceea ce încetineşte procesul de îmbătrânire. Folosind regulat produse cosmetice pe bază de curcumă veţi preveni apariţia ridurilor.

Acest condiment eficientizează funcţionarea glandelor sebacee, îmbunătăţeşte culoarea pielii, o înmoaie şi o hrăneşte, asigurându-i un aspect tânăr şi sănătos. În multe ţări extractul de curcumă se vinde în capsule şi se foloseşte pentru menţinerea calităţii pielii. Pentru a avea o piele frumoasă şi sănătoasă, consumaţi câte o astfel de capsulă pe zi.

Mască pentru curăţire pe bază de curcumă

Amestecaţi două linguri de argilă cosmetică pentru faţă cu un sfert de linguriţă de praf de curcumă. Luaţi o treime din acest amestec şi adăugaţi puţină apă şi două picături de ulei esenţial de levănţică. Restul amestecului de argilă şi curcumă îl puteţi păstra într-un borcănaş închis ermetic pentru a-l utiliza ulterior.

Dacă aveţi piele uscată, aplicaţi un strat subţire de mască, iar dacă pielea este grasă, adăugaţi mai multă pastă. După 10-15 minute spălaţi-o cu apă din robinet.

Mască pentru întinerirea feţei pe bază de curcumă

Amestecaţi 1 linguriţă de curcumă, 1 linguriţă de lapte sau frişcă şi 1 linguriţă de miere de albine. Aplicaţi amestecul obţinut pe faţă pentru 10-30 de minute. Procedura se repetă o dată la două zile, iar primele rezultate le veţi remarca după 2-3 proceduri.

Mască din crucumă

Amestecaţi o linguriţă de curcumă cu puţin lapte şi aplicaţi pasta obţinută pe faţă. După 30 de minute spălaţi-o cu apă caldă. În loc de lapte puteţi folosi de asemenea suc de lămâie cu puţină apă.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: