_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/piese-vestimentare-crosetate-pur-si-simplu-superb/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50967","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Doamnelor, nu ignorați cele 10 simptome ale “ucigașului tăcut”!

În fiecare an peste 550 de femei pierd lupta împotriva cancerului ovarian. Printre cele mai frecvente cauze ale acestei boli se numără predispoziția genetică, vârsta înaintată și utilizarea excesivă de contraceptive orale.

Peste 80% dintre cazurile de cancer sunt depistate deja în stadiile avansate ale bolii, din simplul motiv că femeile ignoră simptomele ce însoțesc boala.

Iată cele 10 simptome pe care nu trebuie să le ignorați niciodată:

slnklr

 1. Dureri de spate frecvente
  Dacă sunteți sigură că nu suferiți de osteoporoză sau de artrită, atunci aceste dureri pot să prezinte un indiciu al apariției cancerului ovarian.
 1. Dureri pelviene și de stomac
 1. Ciclu menstrual neregulat
  Potrivit statisticilor, la femeile mai în vârstă de 55 de ani riscul de îmbolnăvire de cancer ovarian este mai mare. Cu toate acestea, nu este neapărat să fie așa. Cancerul poate apărea chiar și la fetele tinere care încă nu au avut primul ciclu menstrual.
 2. Epuizare frecventă fără motiv
  Dificultăți de respirație, greață, pierderea poftei de mâncare, oboseală extremă, toate acestea pot fi semne îngrijorătoare că pacientul suferă de cancer ovarian. Peste 80% dintre femei au avut cel puțin unul dintre aceste simptome ale cancerului ovarian cu câteva luni înainte de a fi diagnosticate cu această boală.
 3. Sațietate precoce
  “Sațietatea precoce” sau senzația de prea plin, este una dintre cele patru cele mai importante și cele mai frecvente simptome ale cancerului ovarian. Este ușor să confunzi această stare, considerând-o din greșeală a fi un simptom al problemelor digestive, dar nu va lăsați păcăliți!
 4. Dureri în timpul actului sexual
  Durerile resimțite în timpul actului sexual pot prezenta un alt indiciu puternic că sunteți în stadiile incipiente ale cancerului ovarian. Acest simptom se manifestă prin presiunea și durerea în zona pelviană, precum și nevoia de a urina frecvent și în regim de urgență. Indiferent dacă aceste senzații sunt mai mult sau mai puțin dureroase, este mai bine să consultați medicul cât mai curând posibil.

 5. Vărsături
  Potrivit unor ginecologi, unele cazuri de cancer ovarian duc adesea la constipație, care provocă greață, dureri abdominale și pierderea în greutate.
 6. Balonare
  În cazul în care burta se umflă ca cea a unei femei gravide, acesta poate fi un semn că sunteți în pericol.
 7. Creșterea excesivă a părului
  Deși, de obicei, creșterea excesivă a părului nu este considerată a fi un simptom de cancer, cu toate acestea, cu siguranță acest lucru nu trebuie neglijat. Totuși sunt cazuri când unor femei dimpotrivă le cade părul.
 8. Constipația frecventă
  Zona stomacului și a tractulului digestiv sunt zonele cele mai afectate de cancer, în special în primele stadii. Pe lângă durerile simțite în zona stomacului, alte simptome pot include problemele digestive, pierderea poftei de mâncare și excesul de gaze intestinale.

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

 

Sursa: sportonlinegroup.com

Comentarii

Comentarii

error: