_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/creierul-omului-batran/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50462","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

7 soluții pentru călcâie ca de bebeluș. Uită de crăpături!

Călcâiele aspre sau crăpate sunt o problemă cu care se confruntă mulți oameni. Cauza acestora este diversă: uscarea pielii, încălțămintea incomodă, igiena incorectă, lipsa de vitamine etc. Pentru a afla cu exactitate cauza apariției lor este necesar să consultați medicul. În orice caz crăpăturile trebuie neapărat tratate.

Dacă aceasta este o ciupercă, atunci medicul vă va prescrie medicamente. Dacă însă cauza crăpăturilor este alta decât ciuperca, atunci trebuie să purtați încălțăminte comodă și să aveți o grijă mai mare de tălpile picioarelor. Perfect-ask.com a pregătit 7 soluții, pe care le puteți utiliza și prepara în condiții casnice, și care vă vor ajuta în lupta cu fisurile călcâielor.

Aceste creme, măști și băi pot fi utilizate, de asemenea, și pentru prevenirea crăpăturilor. Cu siguranță nici una dintre cremele cumpărate în magazin nu este atât de eficientă!

Cum scăpați de călcâiele crăpate

preview

1. Lămâie, sare, glicerină și apă de trandafiri

Turnați într-un lighean puțină apă caldă, adăugați o linguriță de sare, 15 picături de suc de lămâie, 1 linguriță de glicerină, 2 lingurițe de apă de trandafiri și amestecați. Înmuiați picioarele 20 de minute în această soluție. După aceasta roadeți ușor călcâiele cu o piatră ponce. Într-un vas separat amestecați câte o linguriță de glicerină, apă de trandafiri și suc de lămâie. După aceasta aplicați această soluție pe călcâie. Îmbrăcați șosete de bumbac și lăsați peste noapte. Dimineața spălați picioarele cu apă călduță. Repetați această procedură de 3-4 ori pe săptămână.

2. Ulei vegetal

Spălați binele picioarele, ștergeți-le cu un prosop și ungeți călcâiele cu ulei vegetal. Îmbrăcați o pereche de ciorapi de bumbac, iar deasupra o pereche de ciorapi de lână și culcați-vă. Dimineața spălați picioarele. Repetați procedura pe parcursul câtorva zile.

3. Vaselină și suc de lămâie

Țineți picioarele în apă caldă 15 minute. Ștergeți-le cu un prosop. Amestecați o linguriță de vaselină și una de suc de lămâie. Ungeți cu acest amestec călcâiele. Îmbrăcați pe noapte o pereche de ciorapi de bumbac și una de lână. Dimineața spălați picioarele și uscați-le bine.

4. Parafină

Amestecați puțină ceară de parafină cu ulei de cocos. Încălziți amestecul într-un vas la foc încet până când ceara nu se va topi. Lăsați să se răcească puțin și aplicați pe călcâie înainte de culcare. Încălțați câteva perechi de ciorapi călduroase și culcați-vă. Dimineața spălați și ștergeți bine tălpile.

5. Miere

Puneți într-un lighean 1 pahar de miere și 5 litri de apă călduță și amestecați bine. Țineți picioarele în amestec 20 de minute. După aceasta roadeți tălpile cu piatră ponce. Spălați bine picioarele și uscați-le. Aplicați o cremă nutritivă.

6. Făină de orez

Faceți un scrub amestecând 3 linguri de orez măcinat, câteva lingurițe de miere, oțet de mere și o linguriță de ulei de măsline. Trebuie să rezulte o pastă groasă. Țineți picioarele în apă călduță pentru 10 minute. Frecați bine picioarele cu scrub-ul pregătit anterior.

7. Ulei de măsline

Amestecați bine o lingură de ulei de măsline, câteva picături de ulei esențial de lavandă și o linguriță de apă caldă. Aplicați această cremă de câteva ori pe zi.

Înarmați-vă cu aceste sfaturi și veți uita de problemele călcâielor crăpate. De asemenea, purtați doar încălțăminte comodă și străduiți-vă să mâncați cât mai multe alimente bogate în vitamina A și E.

Vă dorim multă sănătate dvs și prietenilor dvs!

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: