_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/02/","Post":"http://fasingur.com/metoda-japoneza-de-curatare-pestelui-uimitor/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/metoda-japoneza-de-curatare-pestelui-uimitor/1-1553/","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Medicii atenţionează femeile să arunce imediat bureţii ieftini

Tuturor ne place să facem baie, căci e o senzaţie plăcută să te simţi curat, când şi lumea din jur pare a fi un pic altfel. Dar în funcţie de ce folosim pentru a ne curăţa corpul s-ar putea să nu fim atât de curaţi precum am vrea.

Majoritatea preferă astăzi bureţi sintetici, foarte pufoşi şi plăcuţi de altfel, dar care reprezintă un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Acestea, la rândul lor, pot cauza multe probleme pentru sănătatea pielii, cum ar fi iritaţia, acneea şi chiar unele infecţii.

E adevărat că bacteriile sunt peste tot şi nouă nu ne stă în puteri să schimbăm asta. Dar în ce priveşte camera de baie noi putem lua anumite măsuri pentru a face ca acesta să fie cel mai curat loc cu care interacţionăm.

Bureţii sintetici sunt foarte populari astăzi, căci ei nu numai că au un aspect plăcut, dar şi fac multă spumă. În plus ei sunt de diferite culori, astfel încât oamenii cu simţ estetic mai dezvoltat îşi pot asorta buretele cu întreaga cameră de baie.

Dar medicii dermatologi au o altfel de atitudine faţă de aceşti bureţi aparent inofensivi.

Dermatologul J. Matthew Knight afirmă că astfel de bureţi mai mult dăunează pielii decât o curăţă. Dumnealui spune că celulele moarte de piele pe care le înlăturăm rămân blocate în structurile buretelui, creând un mediu ideal pentru dezvoltarea mucegaiului, ciupercilor şi a bacteriilor. Şi tot asta se petrece în doar câteva ore!

Astfel încât deja la a doua utilizare dvs. vă spălaţi folosind un întreg ecosistem. Probabil citind toate acestea vă puneţi întrebarea: dar cu ce mă pot spăla atunci? Nu vă faceţi griji, există o mulţime de alternative.

Bureţii naturali din lufă reprezintă o alternativă excelentă, căci ei au o structură fibroasă nu foarte densă, ceea ce permite curăţarea mult mai eficientă a lor după ce faceţi baie.

Cea mai bună metodă de a curăţi bureţii din lufă este să-i lăsaţi să se usuce în mod natural într-un loc răcoros şi uscat. Cu toate acestea se recomandă să înlocuiţi bureţii naturali măcar o dată pe lună.

Bureţii de mare sunt o altă soluţie, care de altfel fac foarte multă spumă. Enzimele conţinute în bureţii de mare vor preveni dezvoltarea multor bacterii nocive. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să atrageţi o atenţie sporită curăţării lor.

O metodă interesantă de a curăţa bureţii de mare, precum şi bureţii din lufă, este aşezarea lor în cuptorul cu microunde pentru 1-2 minute, ceea ce va omorî microorganismele dăunătoare. Dacă, însă, buretele dvs. începe să miroase ciudat, e timpul să îl înlocuiţi.

Dacă totuşi textura complicată a bureţilor vă îngrijorează şi nu vă oferă siguranţă, atunci puteţi apela la metoda străbunilor: folosiţi o bucată de stofă sau un prosop. Sigur poate aspectul lor şi confortul nu este la acelaşi nivel cu un burete moale şi spumos, dar aceasta e o soluţie foarte sănătoasă. În plus, durata lor de utilizare va fi mult mai mare.

În sfârşit puteţi renunţa complet la astfel de accesorii, folosind direct pe corp un săpun solid. Probabil nu vă veţi umple cabina de duş cu spumă, dar faptul că puteţi folosi un săpun ce are ingrediente cu efect exfoliant este un argument destul de convingător.

La ce concluzii v-a dus articolul nostru de azi? Veţi folosi în continuare bureţi sintetici?

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: