_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/creierul-omului-batran/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50462","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Îngrijire periculoasă: 15 lucruri oribile pe care ți le faci mereu

Îngrijirea personală este un aspect important al vieții unei femei. Noi dedicăm o grămadă de timp, facem mult efort și cheltuim bani pentru a ne menține aspectul fizic la cel mai înalt nivel. Dar, uneori, toate eforturile se duc pe apa sâmbetei. Iar asta se întâmplă din cauza greșelilor teribile care ne distrug frumusețea! Ca eforturile dvs. să nu fie zădarnice din cauza lipsei de cunoștințe, noi vă îndemnăm să citiți acest articol! Vă propunem o selecție a 15 celor mai comune erori care ne afectează nu numai aspectul, dar și starea de spirit…

1. Curățați prea rar pensulele de machiaj

Опасный уход: 15 ужасных вещей, которые ты постоянно делаешь с собой

Dacă ați cumpărat un set frumos de pensule de make-up, trebuie să și învățați cum să aveți grijă de ele. Pensula murdară este un adevărat teren de reproducere a bacteriilor, care, ulterior, vor provoca apariția acneelor. Cât de des ar trebui să fie acestea spălate? Profesioniștii ne sfătuiesc să spălăm pensulele pentru aplicarea fondului de ten după fiecare utilizare, iar cele pentru pudră și fard de obraz de 1-2 ori pe săptămână. Apropo, nu este necesar să cumpărați un gel: puteți folosi cu succes un șampon sau chiar un săpun.

2. Experimentați mereu cu produsele cosmetice 

Vă dați în vânt după produsele cosmetice pentru machiaj și sunteți gata să cumpărați toate aceste cutiuțe. Dar trebuie să știți că schimbarea frecventă a produselor cosmetice poate duce la apariția unor probleme de piele, poate provoca alergii și erupții cutanate. Dacă ați găsit o cremă care vi se potrivește, folosiți-o doar pe ea. Pielea nu se obișnuiește cu produsele cosmetice, de aceea este mai bine să folosiți creme de înaltă calitate cu care v-ați obișnuit deja, dar nu să “săriți” de la un produs la altul.

3. Nu alegeți corect fondul de ten

Опасный уход: 15 ужасных вещей, которые ты постоянно делаешь с собой

Fondul de ten trebuie ales nu doar în funcție de culoarea pielii, dar și de tipul ei. Și acest lucru este foarte important! Este simplu: tenului uscat nu i se potrivește fondul pentru tenul gras și vice-versa. De unde să știi asta dacă nu este scris pe etichetă? Citiți opiniile și consultați vânzătorul, doar în acest mod veți putea evita această greșeală în îngrijirea tenului!

4. Atingeți fața cu mâinile

Опасный уход: 15 ужасных вещей, которые ты постоянно делаешь с собой

Singura situație în care puteți atinge fața cu mâinile este atunci când vă aflați acasă și v-ați spălat bine pe mâini. În mijloacele de transport, pe stradă, la locul de muncă, încercați să nu atingeți pielea feții și scăpați de prostul obicei de a vă sprijini fața în palme! Din această cauză poate apărea acneea.

5. Pieptănați părul umed

Опасный уход: 15 ужасных вещей, которые ты постоянно делаешь с собой

Mai întâi vă pieptănați părul umed, iar apoi vă mirați de faptul ca aveți firele de păr despicate. Aceasta este o greșeală des întâlnită în îngrijirea părului. Ca să nu vă mai afectați părul trebuie mai întâi să-l ștergeți cu atenție cu un prosop (numai să nu-l frecați!), apoi uscați-l puțin cu un uscător de păr și abia după aceea vă puteți pieptăna și aranja părul.

6. Folosiți prea des exfoliantele

Curățarea este fundamentul unui ten frumos, dar nu mai exagerați cu folosirea exfoliantelor! Şi nici nu este cazul să vă frecați faţa zilnic cu aceste produse, deoarece nu vă veți bucura de niciun beneficiu, ci doar veți deregla pH-ul natural al pielii și al sistemului imunitar. Dacă vreți să folosiți exfoliante, atunci să fie de 1-2 ori pe săptămână și e de ajuns.

7. Nu folosiți tonifiant pentru faţă

Опасный уход: 15 ужасных вещей, которые ты постоянно делаешь с собой

Unele publicații pentru femei introduc nejustificat tonifiantul în lista de “produse de frumusețe inutile”. De fapt, indiscutabil aveți nevoie de un tonifiant! Atunci când vă spălați are loc dereglarea echilibrului pH, iar tonifiantul este în stare să-l restabilească și îi oferă o tonifiere suplimentară.

8. Nu folosiți cremă de noapte

Опасный уход: 15 ужасных вещей, которые ты постоянно делаешь с собой

“Astăzi voi lăsa pielea să respire peste noapte și nu voi aplica cremă înainte de somn” – astfel gândiți dvs. și mergeți la culcare cu gândul împăcat. De fapt crema de noapte hidratează și hrănește pielea și accelerează procesele de regenerare mai ales în timpul nopții. Așadar relaxarea tenului nu înseamnă somn fără crema aplicată pe faţă, dar exact invers.

9. Vă dați des cu pudră pe față

Опасный уход: 15 ужасных вещей, которые ты постоянно делаешь с собой

Cel mai rău lucru pe care îl puteți face cu pielea dvs. este să o pudrați de mai multe ori pe zi atunci când apare luciul gras. Şi problema nu constă în faptul cum arată mai târziu stratul de pudră, ci în porii care se înfundă! Ce e de făcut pentru a evita această problemă? Întotdeauna folosiți mai întâi șervețele matifiante, iar în cazul în care veți mai avea nevoie de pudra de față – aplicați-o.

10. Încercați să “uscați” tenul gras

Iată o altă eroare în îngrijirea pielii: aveți tenul gras și lucios și din această cauză îl ștergeți în mod constant cu loțiuni ce conțin alcool. De fapt, totul este exact invers: singurul mod de a determina pielea să producă mai puțin sebum este să o ungeți în mod activ cu uleiuri!

Anume uleiurile sunt în stare să usuce pielea. Pielea dvs. va “crede” că are suficientă grăsime și va începe să lucreze mai puțin activ. Înainte de a merge la culcare, aplicați pe față un strat generos de ulei.

11. Uitați de pielea gâtului și decolteului

Опасный уход: 15 ужасных вещей, которые ты постоянно делаешь с собой

Atunci când aplicați o cremă hidratantă, nu-i aşa că uitați de gât și zona decolteului? Şi chiar dacă acum acest lucru nu vă afectează frumusețea, apoi după un timp anume gâtul va fi primul care vă va “trăda” vârsta. Deci, țineți minte această regulă: aplicați cremă pe față, gât și decolteu.

12. Vă pensați înainte să vă machiați

Опасный уход: 15 ужасных вещей, которые ты постоянно делаешь с собой

Orice make-up artist vă va spune că pensarea sprâncenelor și machiajul sunt două lucruri care nu se fac în aceeași zi. Dacă ați decis să vă pensați, atunci trebuie să o faceți seara după spălare. Astfel veți reduce riscul de pătrundere a bacteriilor și nici nu vor apărea iritații în jurul sprâncenelor.

13. Spălați fața de machiaj doar cu gel de curățare

Опасный уход: 15 ужасных вещей, которые ты постоянно делаешь с собой

Este o mare greșeală să folosiți gel de curățare pentru îndepărtarea machiajului și să considerați că acest lucru este suficient. Oricum pe ten rămân urme de produse cosmetice, porii se înfundă, apar puncte negre! Modul de curățare eficientă și îndepărtare a machiajului constă din trei etape: mai întâi se îndepărtează machiajul cu ulei hidrofil, apoi fața se spală cu o spumă de curățare, iar la sfârșit tenul se șterge cu un tonifiant. Iar dacă acest lucru vă pare prea dificil, atunci există o altă cale – folosirea unui balsam special de curățare pe bază de ulei.

14. Vă dați cu parfum pe păr

Опасный уход: 15 ужасных вещей, которые ты постоянно делаешь с собой

Dacă aveți un păr frumos ce nu este predispus uscării, atunci puteți pulveriza pe el parfum fără să vă faceți griji. Dar, din păcate, la majoritatea femeilor vârfurile firelor de păr sunt uscate, iar utilizarea parfumului, care conține aproape întotdeauna alcool, doar agravează situația dată. Așa că folosiți parfumul preferat doar pe piele.

15. Schimbați rar fața de pernă

Опасный уход: 15 ужасных вещей, которые ты постоянно делаешь с собой

Şi ultimul obicei care dăunează frumuseții dvs. este schimbarea rară a feței de pernă. Lenjeria de pat este suficient să o schimbi o dată pe săptămână, dar fața de pernă este bine să o speli o dată la două zile.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: