_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/acest-barbat-transformat-un-perete-plictisitor-podoaba-intregii-locuinte-vreau-si-eu-o-astfel-de-camera-de-zi/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50781","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Împletitul este gimnastică pentru creier. Explicaţia neurologului te lasă fără cuvinte…

Un ochi, încă unul şi încă unul… Ritmul armonios al împletitului îşi face treaba: în timpul acestei activităţi distractive, omul parcă intră în transă. Mâinile sunt ocupate, mintea este liberă de gânduri inutile, conştiinţa lucrează într-un ritm stabil şi sigur…

Împletitul reprezintă o practică de meditaţie şi concentrare, fiind o activitate importantă în viaţa milioanelor de femei din întreaga lume. Neurologia contemporană echivalează împletitul cu o gimnastică pentru creier. Sună impresionant!

вязание

Cercetările demonstrează că împletitul, la fel ca şi cusutul, broderia şi croitoria, dezvoltă atenţia şi concentrarea sistemului nervos central. Atât în timpul acestor activităţi, cât şi în timpul contemplaţiei, se activizează aceleaşi regiuni ale creierului. Şi dacă mediaţia şi contemplaţia au efecte bine cunoscute asupra noastră, atunci cele ale împletitului au ieşit la iveală abia în ultimul timp.

În timpul unui sondaj online, la care au participat peste 4.000 de femei din întreaga lume pasionate de împletit, s-a constatat că în timpul împletitului apare adesea starea de fericire. Relaxarea, reducerea stresului, realizarea artistică – toate acestea devin accesibile celor ce practică această activitate.

вязание

Dacă vă ocupaţi cu împletitul de 3 sau mai multe ori pe săptămână, scade drastic gradul de anxietate. Iată de ce în antichitate toate femeile erau învăţate să cunoască această activitate: ea linişteşte semnificativ sfera emoţională şi oferă sentimentul de echilibru.

Foloasele împletitului

  1. Se îmbunătăţeşte starea psihologică, iar rezolvarea problemelor din acest domeniu vă va consuma mai puţin efort sufletesc.
  2. Atenţia şi concentrarea vor deveni elemente obişnuite ale vieţii dvs.
  3. Dezvoltarea motoricii vă va face capabili să rezolvaţi mult mai uşor şi mai repede problemele pe care nu le-aţi putut înfrunta înainte de asta.
  4. Capacităţile artistice se vor dezvolta şi vă vor bucura cu manifestări total neaşteptate.
  5. Împletitul este o cale simplă, dar sigură de a dezvolta răbdarea şi perseverenţa. Nimic nu vă va scoate din echilibru!
  6. Memoria se va îmbunătăţi considerabil, iar creierul va lucra mult mai repede.

Implicarea deplină, pe care o necesită împletitul, nu se poate compara cu efectele altor hobby-uri. Limpezimea minţii femeilor ce împletesc este impresionantă, mulţi savanţi consideră că împletitul ajută femeile de vârsta a treia să aibă grijă de propriul creier şi să trăiască mai mult.

Depresia şi tulburarea pot fi învinse cu ajutorul împletitului, iar în vremurile grele acest hobby va fi un adevărat colac de salvare. Încă nu v-aţi apucat să împletiţi? Nu pierdeţi timpul în zadar!

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: