_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/piese-vestimentare-crosetate-pur-si-simplu-superb/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50967","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Câteva idei pentru amenajarea grătarelor de grădină – aici te relaxezi cu adevărat!

Cei care stau la casă sunt avantajați din foarte multe puncte de vedere. Unul dintre acestea este spațiul din spatele casei, fie  o curte luminoasă, fie o grădină minunată. Desigur, acestea trebuie neapărat completate cu un grătar în aer liber. Serile alături de prieteni și familie sunt o adevărată relaxare. Un grătar, în sensul deplin al cuvântului, necesită ceva timp și efort pentru a fi construit, însă vă va bucura mult timp după aceasta.

gratare de gradina

În continuare vă prezentăm câteva modele de grătare de grădină, precum și pașii de lucru pe care trebuie să îi urmați pentru a construi un grătar.

Etapele construcției  unui grătar

Pasul 1. Turnarea fundației. 

Alegeți locul potrivit pentru grătar și marcați-l corespunzător. Turnați fundația de ciment pe locul ales. După care ridicați pereții propriu-zis ai grătarului. Puteți alege să ridicați pereții din BCA sau din cărămizi termobloc.

Aici am prezentat un model construit în forma literei L pentru a fi mai ușor de folosit. Pentru un decor mai atractiv puteți acoperi baza din BCA cu cărămidă decorativă.

Apoi se toarnă placa de beton pe care va fi instalat grătarul propriu-zis. Puteți opta pentru un cofraj din lemn sau o margine metalică ca în imaginile de mai jos pentru un aspect mai deosebit.

Pasul 2. Construcția cuptorului propriu-zis.

Construcția poate fi clasică: trei pereți din cărămidă și o deschidere în formă de semicerc. Se recomandă folosirea, în față a unei plăci de polistiren, pe care veți pune cărămizile una câte una. Coșul de evacuare poate fi efectuat din elemente de horn sau din suprapunere de cărămizi.

Priviți imaginile de mai jos pentru mai multe detalii.

Constructia unui gratar de gradina in pasi simpli
Constructia unui gratar de gradina in pasi simpli
Constructia unui gratar de gradina in pasi simpli
Constructia unui gratar de gradina

În continuare vă prezentăm diferite modele de grătare de grădină care pot fi construite după preferințele dumneavoastră.

constructia unui gratar de gradina How to build an outdoor brick oven 5
constructia unui gratar de gradina How to build an outdoor brick oven 6
constructia unui gratar de gradina How to build an outdoor brick oven 7
constructia unui gratar de gradina How to build an outdoor brick oven 8
constructia unui gratar de gradina How to build an outdoor brick oven 9

Vă dorim să savurați serile plăcute în jurul grătarului alături de prieteni și familie.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Sursa: Casepractice.ro

Comentarii

Comentarii

error: