_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/02/","Post":"http://fasingur.com/metoda-japoneza-de-curatare-pestelui-uimitor/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/metoda-japoneza-de-curatare-pestelui-uimitor/1-1553/","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Iată la ce folosește acest straniu cilindru de pe firul încărcătorului laptopului.

Ați observat poziționarea unui mic cilindru pe firul încărcătorului de la laptop? Dacă nu, atunci priviți mai atent încărcătorul. La capătul firului, lângă mufa care se conectează la laptop, există un cilindru mic de plastic.

Rolul acestei mici piese este cunoscut de foarte puțini dintre noi, de aceea redacția nostră va încerca să explice care este utilitatea ei.

Se pare că acest cilindru puțin observabil îndeplinește o funcție foarte importantă! Acesta acționează ca un filtru care suprimă zgomotul de înaltă frecvență de la circuitele electronice. Acest dispozitiv este denumit filtru de ferită sau inel de ferită.

În mod surprinzător, în interiorul acestui mic cilindru nu se regăsește niciun fel de cip sau alte dispozitive electronice. Dacă îl veți desface și vă veți uita în interior, nu veți vedea nimic interesant acolo. Pur și simplu cablul trece printr-un mic cilindru tubular din material rigid.

Cilindrul mic este realizat la interior din ferită – un compus al unor metale cu oxizi de fier, care în esență este un izolator magnetic. În acest material nu apar curenți turbionari, așa că feritele se demagnetizează foarte repede împreună cu frecvența câmpului electromagnetic.

Toți știu că orice cablu de alimentare neprotejat este o sursă de interferență electromagnetică, care poate denatura semnalele de date în interiorul calculatorului. Iar inelul are rolul de a preveni răspândirea interferențelor.

Anterior, în acest scop, se izola tot cablul cu cupru, dar inele de ferită sunt mult mai ieftine și de aceea ele sunt utilizate pe scară largă în domeniul ingineriei electrice moderne.

De altfel, inelele de ferită nu numai că previn formarea câmpurilor electromagnetice nedorite, ci și protejează semnalul în interiorul cablului de interferențele externe. Prin urmare, acești cilindri, pe lângă firul încărcătorului de la laptop se pot regăsi, de asemenea, pe cablurile de conectare la monitoare, aparate foto sau camere video.

Iată ce funcționalitate importantă are acest mic detaliu pe care unii din noi nici nu-l observă!

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: