_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/piese-vestimentare-crosetate-pur-si-simplu-superb/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50967","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Iată de ce păstrez cretă în sertarul cu tacâmuri! 14 moduri uimitoare în care o puteţi folosi…

Cea mai obişnuită cretă este o comoară nepreţuită dacă ştii cum s-o utilizezi corect. Eu ţin bucăţele de cretă în diferite locuri din casa mea şi în curând veţi înţelege de ce.

Aflând de proprietăţile cretei, neapărat veţi începe să o utilizaţi şi dvs.! Fiecare din ideile ce urmează merită luată în consideraţie, dar mai ales cea despre gulerele albe!

Moduri de utilizare a cretei

1. Împotriva petelor de grăsime

O pată proaspătă de grăsime va dispărea rapid dacă o veţi freca cu cretă şi o veţi lăsa aşa pentru 10 minute. După aceea puteţi spăla haina în mod obişnuit.

жирное пятно

2. Albirea gulerelor

Înainte de a spăla cămăşile, frecaţi gulerele cu o bucată de cretă. Ea va asigura o culoare albă-strălucitoare şi va preveni îngălbenirea treptată a hainelor.

воротничок

3. Petele de pe încălţămintea din piele întoarsă

Petele de grăsime depuse pe un material atât de delicat cum este pielea întoarsă pot fi eliminate foarte uşor cu ajutorul cretei. Frecaţi puţin pata cu o bucată de cretă şi lăsaţi-o aşa peste noapte. Spre dimineaţă înlăturaţi urmele de cretă – totodată va dispărea şi pata nedorită!

замшевая обувь

4. Mirosul neplăcut din coşul cu rufe

O bucată de cretă pusă în coşul cu rufe va absorbi toate mirosurile neplăcute, precum şi excesul de umezeală. Pentru a păstra aceste efecte e suficient să schimbaţi bucata de cretă doar o dată pe lună.

корзина для белья

5. Tacâmuri strălucitoare

Puneţi o bucată de cretă în sertarul cu tacâmuri. În acest fel ele îşi vor păstra strălucirea şi aspectul plăcut, căci creta le va proteja de umiditate.

столовое серебро

6. Păstrarea bijuteriilor

O bucăţică de cretă îşi va găsi utilitate chiar şi în cutiuţa cu bijuterii: le va proteja aşa încât culoarea lor va rămâne neschimbată!

шкатулка для украшений

7. O garderobă îngrijită

Pentru ca în garderoba dvs. să fie mereu un miros plăcut, puneţi acolo câteva bucăţele de cretă. În acest fel hainele dvs. vor avea mereu un miros de prospeţime!

гардероб

8. Dacă aveţi nevoie să mutaţi mobila

Însemnaţi cu creta locul actual al mobilei, apoi însemnaţi şi locul nou al acesteia. Astfel veţi putea organiza spaţiul mult mai eficient şi să găsiţi soluţii mai bune.

диван

9. Protecţie împotriva oxidării

Puneţi o bucată de cretă în cutia pentru instrumente! Proprietatea cretei de a absorbi umezeala le va proteja de oxidare.

ящик с инструментами

10. Petele de pe tavan şi pereţi

Vecinul a avut o problemă cu instalaţiile şi tavanul dvs. s-a pătat? Se poate rezolva foarte simplu: puteţi “ascunde” petele de pe suprafeţe albe cu ajutorul cretei.

пятна на потолке

11. Împotriva furnicilor

Furnicile nu suportă urmele de cretă. Trasaţi câteva linii în locurile problematice şi furnicile vor dispărea.

муравьи

12. Albirea unghiilor

Creta albește foarte bine suprafaţa interioară a unghiilor. Pur şi simplu aplicaţi puţină cretă pe pila pentru unghii înainte de procedură.

ногти

13. Cheia care mergeu greu

Frecaţi cheia cu puţină cretă şi introduceţi-o în lacăt. Creta va curăţi interiorul lacătului şi va absorbi umezeala, făcând ca mecanismul să funcţioneze normal.

ключ в замке

14. Cum să obţii cretă colorată

Creta colorată se poate obţine foarte uşor în condiţii casnice. Amestecaţi praf de cretă obişnuită cu apă şi cu un colorant alimentar, după care puneţi amestecul într-o formă şi lăsaţi-l să se usuce.

как сделать цветной мел

De acum vă va fi uşor să reţineţi: creta nu se foloseşte doar pentru a desena figuri pe asfalt sau pe tablă, ci poate deveni un obiect foarte util în orice gospodărie!

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: