_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/piese-vestimentare-crosetate-pur-si-simplu-superb/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50967","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Experții ne spun că tricotarea și croșetarea pot avea un efect benefic asupra sănătății!

Tricotarea, croșetarea, precum și alte activități de meșteșugărit au fost mereu actuale. La început tricotarea era necesară pentru a confecționa haine călduroase, iar acum este un hobby. Această activitate nu înseamnă doar împletirea unor lucruri utile, ci înseamnă ceva mai mult. Tricotarea are multe beneficii asupra sănătății mintale, emoționale și fizice.

Why Knitting And Crocheting?

Persoanele care tricotează știu cât de mult te relaxează această activitate după o zi grea de muncă. Iar cei care nu cunosc să tricoteze ar fi bine să înceapă să o facă.

În cele ce urmează vă prezentăm beneficiile uneia dintre cele mai vechi activități.

De ce este binevenit să tricotați și croșetați?

Beneficiul Nr. 1. Reduce bătăile inimii și tensiunea arterială

Knitting Benefit #1: Lowers Heart Rate And Blood Pressure

Dacă tricotați sau croșetați, probabil cunoașteți cât de relaxat să simțiți după ce ați tricotat. Relaxarea este un sentiment foarte plăcut și este benefic pentru sănătate.

Relaxarea scade nivelul hormonului de stres – cortizol. Excesul de hormoni de stres dăunează inimii și sistemului de circulație, de asemenea, poate cauza și alte probleme de sănătate.

Beneficiul Nr. 2. Mențin flexibilitatea degetelor

Knitting Benefit #2: Keeps Fingers Nimble

Tricotarea sau croșetarea implică mișcări mărunte, precise și uneori rapide. Aceste exerciții sunt de fapt excelente pentru a păstra flexibilitatea degetelor și a mușchilor mâinilor. Aceste mișcări ritmice sunt benefice pentru persoanele care suferă de artrită. Desigur, nu trebuie să exagerați cu tricotarea pentru a nu avea vreo entorsă sau luxație.

Beneficiul Nr. 3. Îmbunătățește abilitățile matematice

Knitting Benefit #3: Improves Math Skills

Prin această activitate puteți să vă dezvoltați abilitățile matematice, cel puțin așa se pare. Tricotarea și croșetarea presupune numărarea, înmulțirea, scăderea ochiurilor și rândurilor. Aparent, toate acțiunile și mișcările sunt făcute mecanic, însă creierul își îmbunătățește capacitățile matematice.

Beneficiul Nr. 4. Calmează

Knitting Benefit #4: Calms Anxiety

În afara faptului că tricotarea relaxează corpul, aceasta relaxează și starea mintală. Pentru multe persoanep, tricotarea înseamnă meditație și permite minții să ia o pauză și să uite de griji.

Beneficiul Nr. 5. Antrenează memoria

Knitting Benefit #5: Sharpens Memory

La fel ca în cazul matematicii, tricotarea ține de memorizare. Atunci când tricotați trebuie să țineți minte anumite mișcări și ornamente. Tricotarea antrenează memoria creierului și cu cât mai mult o utilizați, cu atât mai puternică devine.

Beneficiul Nr. 6. Ajută la suportarea durerilor

Knitting Benefit #6: Helps Manage Pain

Tricotarea necesită concentrare, ceea ce înseamnă că dvs vă concentrați asupra lucrului, nu asupra durerii. Persoanele cu dureri cronice pot prefera tricotarea pentru a uita de durere. Nu este vorba doar de durerea fizică, dar și de cea psihică.

Beneficiul Nr. 7. Reduce ronțăitul necontrolat

Knitting Benefit #7: Reduces Mindless Eating

Dacă mâinile tale sunt ocupate, atunci nu ai timp să mănânci, în special mâncare nesănătoasă. Dacă doriți să vă dezobișnuiți de ronțăit, încercați să împletiți sau să croșetați ceva atunci când priviți televizorul.

Beneficiul Nr. 8. Menține sănătatea creierului pentru o perioadă îndelungată

Knitting Benefit #8: Keeps Your Brain Healthy For Years

Cercetările au demonstrat că oamenii de vârsta a treia care tricotează sau croșetează, sunt expuși unui risc mult mai mic de a avea pierderi de memorie sau deficiențe mintale. De asemenea, s-a demonstrat că persoanele între 70 și 89 de ani care croșetează au o memorie mult mai bună și un creier mai sănătos. Se presupune că tricotarea ajută creierul să mențină legăturile neuronilor care răspund de creier și memorie.

Beneficiul Nr. 9. Creează un anumit scop

Knitting Benefit #9: Gives A Sense Of Purpose

Dacă aveți de împletit un obiect, atunci aveți un scop. De asemenea, doriți să vedeți mai repede rezultatul și pe parcursul lucrării sunteți foarte motivat. Totodată, este foarte plăcut când confecționați vreun lucru pentru oamenii dragi.

Beneficiul Nr. 10. Mărește încrederea și respectul de sine

Knitting Benefit #10: Boosts Confidence And Self-Esteem

Atunci când terminați o lucrare, veți spune: „Am reușit”. Acest lucru inspiră încredere și stima față de sine. Puteți transforma niște ațe într-o capodoperă de artă, în special în una practică.

Beneficiul Nr. 11. La final aveți un obiect îngrijit și făcut cu mâinile proprii

Knitting Benefit #11: You Get A Neat, One-Of-A-Kind Craft At The End!

În paralel cu sentimentul de încredere și mulțumire, obțineți un obiect, o haină foarte practică. Partea cea mai bună este că haina este unică, nimeni nu mai are așa ceva. În funcție de ceea ce confecționați, satisfacția va fi mai mare.

Dacă ați citit cu atenție toate beneficiile, atunci învățați să tricotați sau să croșetați. Iar în continuare, în video-ul ⬇ de mai jos, vă propunem atenției un model interesant de tricotare cu mâinle goale:

 

Autor text: Perfect-ask.com

Sursa: Littlethings.com

Comentarii

Comentarii

error: