_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/acest-barbat-transformat-un-perete-plictisitor-podoaba-intregii-locuinte-vreau-si-eu-o-astfel-de-camera-de-zi/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50781","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

De ce este atât de important pentru copii să meargă la somn nu mai târziu de ora 21:00?

În timpul copilăriei mulţi dintre noi au auzit fraza: “E ora 9. E timpul să mergi la somn!”

Dar generaţiile se schimbă, astfel încât astăzi la ora 9 e greu să impui copilul măcar să îmbrace pijamaua…

Dar copilul trebuie să se culce devreme, fără nici un fel de justificări! Acest lucru e dictat de faptul că hormonul de creştere începe să fie secretat în a patra stadie a somnului, adică aproximativ la ora 00.30 dacă somnul începe la 21.00. Dacă micuţii se culcă mai târziu, organismului îi rămâne mai puţin timp pentru ca secreţia acestui hormon să aibă efect.

În afară de aceasta s-a dovedit deja pe cale experimentală că de regulă copiii care au un regim de somn corect sunt mult mai concentraţi la lecţii şi memorează mai bine materialul. Un alt avantaj esenţial este că se reduc şansele de dezvoltare a bolii Alzheimer, căci, după cum spun medicii, doar doi factori încetinesc dezvoltarea acestei boli: somnul şi exerciţiile fizice.

Părinţii au sarcina de a urmări deprinderile copiilor lor. Este de la sine înţeles că noi toţi muncim mult şi avem timp de odihnă doar seara. Totuşi cel mai important lucru este să învăţăm copiii cu un regim de somn sănătos, acest mic efort se merită pe deplin, căci după ce regimul va deveni o deprindere pentru copil, vă va fi mult mai uşor şi dvs. ca părinte.

Cum să schimbi deprinderile copilului, astfel încât să se culce mai devreme?

  • Situaţia trebuie schimbată din rădăcină, adică nu e suficient să-l învăţaţi doar pe copil să se culce mai devreme, ci să îi oferiţi şi propriul exemplu. Căci copilul care aude voci sau vede lumină după ce merge la culcare va considera că de fapt încă e prea devreme pentru somn.
  • O altă soluţie este să vă faceţi un obicei să-i citiţi ceva copilului înainte de somn. În acest fel el va înţelege: dacă mama sau tata îi citesc o carte, înseamnă că vine timpul somnului.
  • Un alt factor important care îl pregăteşte de somn pe copil este iluminarea locuinţei în nuanţe calde. Psihologii consideră că galbenul cald relaxează şi contribuie la pregătirea pentru lumea viselor.
  • Deconectaţi şi ascundeţi gadgeturile pe noapte. Dacă le veţi deschide mereu la mijloc de noapte, copilul va împrumuta acest obicei nociv.
  • Nu uitaţi de sport. Copiii care au activităţi sportive seara adorm mult mai repede şi se odihnesc mai bine.

Nu desconsideraţi aceste reguli. Deprinderea copilului de a se culca devreme va da roade bune în viitor: el va deveni o persoană echilibrată şi sănătoasă atât din punct de vedere fizic, cât şi emoţional.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: