_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/02/","Post":"http://fasingur.com/metoda-japoneza-de-curatare-pestelui-uimitor/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/metoda-japoneza-de-curatare-pestelui-uimitor/1-1553/","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Cum să adunați 40 de găleți de cartofi din 20 de tufe

Puteți oare să recoltați de la o tufă o găleată de cartofi? Este posibil! Noi vă vom explica cum este posibil acest lucru. Nu veți fi nevoit să plantați pe suprafețe mari pentru a avea o recoltă mai mare. O grădină mică, este suficientă. Doar trebuie să urmați câteva sfaturi practice deosebite.j4

Fiecare tip de sol are caracteristicile sale, iar cernoziomul are specificul său. Vom descrie cum am crescut cartofi în cernoziom utilizând îngrășământul amofos (1 linguriță la 5 tufe).

Inițial am tăiat cartofii așa încât fiecare bucată să aibă câte 2-3 ochiuri. Am obținut 20 de bucăți. După care la 10 l de apă am adăugat 1 lingură de zeamă bordoleză, 0.5 pahar de cenușă, 1 linguriță de acid boric și puțin permanganat de potasiu, să fie un roz pal. Am înmuiat bucățile de cartofi  în această soluție pentru 15-30 de minute. Acest amestec fortifică cartoful, iar acidul boric protejează de pete negre și găuri în interiorul tuberculilor.

Într-adevăr, din momentul în care am început să tăiem cartofii, am uitat ce înseamnă petele negre și am încetat să înlocuim semințele.

După care am uscat cartofii și am pregătit 20 de cuiburi. Am pus în fiecare câte o bucată de cartof cu ochiurile în sus și le-am acoperit, punând în cuib puțin amofos. Atunci când tulpinile au crescut la o înălțime de 15-20 de cm, le-am înclinat pe o parte și le-am pus deasupra pământ în formă de cerc. Peste o perioadă tulpinile iarăși au crescut și iarăși le-am acoperit.

Atunci când am început să strângem recolta, nu ne-am descurcat cu o singură lopată, ci a trebuit să săpăm tufa din toate părțile. Tufa a dat o recoltă de 2 găleți de cartofi, iar cartofi mărunți practic nu erau. Am plantat un soi de cartof timpuriu.

Am încercat, de asemenea, și alte soiuri de cartofi. După înflorire și săparea cuiburilor, de la sfârșitul lunii mai și pe parcursul verii am afânat tufele o dată la 5-7 zile. Am recoltat 16 găleți!

În cel de-al doilea an, am prelucrat solul din toamnă, iar primăvara am săpat și am plantat legumele. Chiar dacă uneori cartofii sunt afânați și udați mai rar, recolta este foarte bogată.

Plantăm cartofii pe soiuri, iar între ei plantăm fasole. Persoanele care au plantat cartofi cu plugușorul, se plâng că au cartofi verzi, iar noi am avut doar câțiva. Dacă veți afâna cu sapa permanent pământul în jurul cartofilor, atunci vor dispărea și dăunătorii.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: