_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/02/","Post":"http://fasingur.com/metoda-japoneza-de-curatare-pestelui-uimitor/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/metoda-japoneza-de-curatare-pestelui-uimitor/1-1553/","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Coaja de mandarine are o putere imensă! 7 reţete care te salvează

Coaja de mandarine are un miros atât de plăcut! Când simţi un pic de aromă de citrice parcă te umpli deodată de dispoziţie de sărbătoare…

Acest fruct deosebit se remarcă nu doar prin miezul său dulce şi apetisant. Denumirea spaniolă mandarino provine de la mondar (= a decoji), deci se referă anume la coaja fructului. Despre ea este şi articolul nostru de azi. Veţi fi uimiţi să aflaţi ce proprietăţi are un produs pe care toată lumea pur şi simplu îl aruncă la gunoi…

мандарины фото

Coaja de mandarine pentru profilaxie

1. Disbacterioză şi alte probleme de digestie

Uscaţi coaja de mandarine şi mărunţiţi-o în râşniţă de cafea. Veţi obţine un praf de culoare portocalie, care poate fi adăugat în bucate câte 1 linguriţă în calitate de condiment. E o metodă bună împotriva meteorismului, precum şi pur şi simplu pentru profilaxia stomacului şi a intestinului. Iar praful adăugat în cafea va crea o aromă nemaipomenită!

кожура мандарина фото

2. Bronşită

Turnaţi 1,5 pahare de apă clocotită peste 2 linguri de coajă uscată. Puneţi amestecul pe foc mic pentru 5 minute, după care lăsaţi-l să se infuzeze timp de o oră. Consumaţi câte 1/2 de pahar de amestec puţin încălzit de 3 ori pe zi cu o jumătate de oră înainte de luarea mesei.

поделки из мандаринов

3. Tuse uscată

Turnaţi 1 pahar de ţuică peste 2 linguri de coajă uscată mărunţită şi lăsaţi tinctura în loc întunecos pentru 1 săptămână, după care strecuraţi-o. Consumaţi de 3 ori pe zi înainte de luarea mesei câte 20 de picături dizolvate în apă. Uleiurile esenţiale din componenţa cojii de mandarine fac minuni, iar tusea va dispărea în curând!

что сделать из мандаринов

4. Viroză

Turnaţi apă clocotită peste un pumn de coajă mărunţită aşezată într-un vas cu gură mică. Respiraţi timp de 10 minute aburii care se formează. Evitaţi să ieşiţi afară în următoarea oră după procedură! Aburii distrug rapid boala datorită conţinutului de fitoncide din coaja de mandarine.

поделки из мандариновой кожуры

5. Ciupercă pe talpa piciorului

E suficient pur şi simplu să frecaţi de două ori pe zi talpa şi spaţiul dintre degete cu coajă de mandarine. Ciuperca va dispărea curând!

чем полезны мандарины

6. Extenuare şi insomnie

Tăiaţi mărunt coaja proaspătă de mandarine şi aşezaţi-o într-o pungă de plastic. Inspiraţi aroma timp de 15 minute. Această metodă înlătură chiar şi durerile de cap. Aroma de mandarine şi uleiurile esenţiale din coaja lor vă vor ajuta să uitaţi de oboseală şi de stres, să vă relaxaţi şi să adormiţi rapid.

польза мандаринов

7. Hipertensiune şi aritmie

Puneţi 1 pahar de coajă proaspătă de mandarine în 3 litri de apă clocotită şi aşteptaţi să înceapă a fierbe, după care opriţi focul. După o oră de infuzare strecuraţi lichidul. Adăugaţi-l în cadă şi faceţi astfel de băi o dată la două zile. 15 minute sunt suficiente.

польза мандаринов фото

Pe lângă proprietăţile sale folositoare pentru sănătate, coaja de mandarine are şi o mulţime de alte moduri de utilizare. Iată, de exemplu, cum puteţi confecţiona nişte oliţe pentru hrănit păsările. Acestea nu numai că au un aspect original, dar şi emană o aromă superbă!

как использовать мандарины

Popoarele în zona cărora cresc mandarine foloseau din timpuri străvechi coaja acestor fructe, precum şi tincturi şi infuzii pe baza acesteia, pentru a trata multe boli, cum ar fi bronşita, greţurile, tusea sau bolile digestive. Astăzi avem şansa să preluăm această experienţă de nepreţuit!

мандариновая кожура фото

Miezul de mandarine este un izvor de vitamine pentru organism, mai ales în perioada rece a anului. Iar coaja acestui fruct citric tratează o mulţime de boli! Nu uitaţi să cumpăraţi şi 1 kg de mandarine următoarea dată când mergeţi la piaţă…

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: