_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/piese-vestimentare-crosetate-pur-si-simplu-superb/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50967","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Câteva deosebiri dintre lămâia obișnuită și lămâia Meyer. Deja voi ști prin ce se deosebesc!

Lămâia este un fruct deosebit! Nu-mi imaginez bucatele preferate fără aroma sucului de lămâie sau a gustului de coajă. Sosul pentru pește îl gătesc tot timpul cu lămâie, de asemenea îmi place la nebunie prăjitura din brânză cu lămâie. Uneori lămâile îmi par foarte acre, alteori seamănă foarte mult cu portocala. Până acum nu știam că există diferite soiuri de lămâie și cum să le deosebesc.

лимон фото

Lămâia Meyer

Anual, în toată lumea se culege o recoltă de 14 milioane de tone de lămâi. Cel mai răspândit și obișnuit soi de lămâie este Lisbon care crește pe copaci. Există, însă și un alt soi care crește pe arbuști.

În zona noastră, lămâiul Meyer este cunoscut mai mult ca un arbust decorativ. Atunci când este vorba de creșterea lămâiului acasă, se are în vedere acest tip de hibrid. Este de mărime medie și suportă ușor varietatea de temperaturi, de aceea este preferat de grădinari.

Bucătarii amatori trebuie să cunoască deosebirea dintre lămâia obișnuită și cea hibridă. Lămâile obișnuite sunt mult mai acre, iar cele Meyer au un gust mai fin. Lămâile Meyer sunt mici, rotunde și cu coaja subțire. Acestea se diferențiază prin coaja de culoare galben închis spre oranj și formă rotundă.

Dacă doriți să preparați sos din frișcă și lămâi, înghețată de lămâie, cremă pentru checuri de lămâie sau să adăugați lămâie în salatele de fructe, atunci alegeți lămâia Meyer. Lămâile obișnuite le folosesc la bucatele care necesită mai multă coajă de lămâie.

Atrageți atenție la exteriorul fructelor atunci când le cumpărați și le veți deosebi foarte ușor.  Încercați să creșteți lămâiul Meyer acasă și vă veți bucura de fructele acestui arbust.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: