_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/02/","Post":"http://fasingur.com/bea-si-slabeste-5-retete-de-aur-de-sucuri-care-vor-arde-kilogramele-plus/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=47822","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Cât de des trebuie să facem baie sau să ne spălăm pe cap?

Nu în zadar există o astfel de expresie ca „igiena personală”. Fiecare este sigur că știe mai bine decât oricine „limita sa de curățenie”. Să comparăm totuși părerile noastre cu cele ale savanților. Marile universități au efectuat o mulțime de cercetări și și-au prezentat studiile lor în mai multe surse mass-media. Perfect-ask.com a selectat câteva momente importante.

Cât de des trebuie să facem baie?

Spălarea deasă, mai ales cu apă fierbinte, este mai mult dăunătoare decât folositoare. În așa mod pielea se usucă și se irită, înlăturați bacteriile folositoare și măriți riscul infecțiilor. De aceea nu este obligatoriu să faceți duș în fiecare zi. Este suficient o dată la 2-3 zile (mai des în caz că sunteți mai activ fizic sau locuiți într-o regiune mai caldă). Zonele cele mai ”murdare” pot fi ”împrospătate” separat.

Important. Bebelușii și copilașii nu trebuie spălați în fiecare zi. Pielea trebuie să intre în contact cu murdăria și bacteriile, ca ulterior la maturitate să nu fie alergică și să sufere afecțiuni de tipul eczemelor.

Cât de des să ne spălăm pe cap?

Acest lucru depinde de anumiți parametri individuali, cum ar fi: grosimea părului, gradul de îngrășare, tipul pielii capului etc. Însă cert este un lucru, aplicabil pentru toți, că spălarea deasă mai mult dăunează, decât aduce vreun folos.

Pare paradoxal, dar cu cât vă spălați pe cap mai des, încercând să scăpați de grăsime, cu atât mai mult uscați pielea și faceți părul mult mai gras, afirmă dermatologii. Totuși, unii medici au o părere diferită. Unii ne sfătuiesc să evităm spălarea zilnică și ne recomandă să facem acest lucru de la o dată până la trei ori pe săptămână. Alții nu văd nimic rău dacă spălați părul în fiecare zi.

Important. Balsamul nu este un supliment al șamponului, ci este un produs de sine stătător, care poate fi folosit separat. De exemplu, între pauzele de spălare a părului. Țineți minte că acesta îngreunează părul.

În general, puteți să vă conduceți după aceste reguli.

Păr drept. Dacă doriți să arate mai uscat și mai puțin strălucitor, atunci puteți să vă spălați pe cap în fiecare zi. Cu balsamul lucrurile stau astfel: dacă doriți să aveți o coafură mai puțin voluminoasă atunci aplicați balsamul de 4-5 ori pe săptămână, iar dacă doriți o coafură mai voluminoasă, atunci 1-2 ori.

Păr ondulat. Spălați-vă pe cap de 3 ori pe săptămână, iar balsamul aplicați-l 1-2 ori când părul vă pare prea uscat.

Păr creț. Acest tip de păr (fie creți mici sau mari) nu trebuie spălat foarte des cu șampon. Este suficient de 2 ori pe săptămână. Folosiți doar șampon hidratant, iar balsam de 1-2 ori pe săptămână, însă nu în aceleași zile cu șamponul, în caz contrar veți încărca părul și îi veți denatura textura.

Aevin Dugas este deținătoarea celei mai mari coafuri afro. Are nevoie de 2 zile ca să se spele pe cap. Aceasta este fotografia ei de pe Instagram.

Au coincis părerile savanților cu părerile dvs?

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: