_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/eliminati-acidul-uric-preveniti-podagra-si-durerea-de-articulatii-aceste-remedii-au-un-efect-rapid/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50705","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

Ați auzit de nuntă de trandafiri, lăcrimioare, piele sau topaz? Ce denumire are fiecare aniversare de căsătorie și ce cadouri puteți dărui!

Ziua nunții este una dintre cele mai fericite zile din viață. Sărbătorind aniversarea acestui eveniment în fiecare an aveți posibilitatea să retrăiți acele momente unice și pline de bucurie.

Tradiția sărbătoririi „zilei de naștere” a familiei a apărut aproximativ cu 200 de ani în urmă. Aceasta a fost atât de mult îndrăgită încât mulți cunosc la perfecție semnificația fiecărui an de aniversare. Sunt diferite tradiții și obiceiuri ce țin de aceste aniversări și în funcție de acestea puteți dărui cadouri specifice.

m4

Vedeți mai jos denumirea fiecărei aniversări și ce cadouri puteți dărui în funcție de aceasta.

0 ani (ziua căsătoriei) – Nunta verde – accesorii de nuntă: coroană de flori de mirt, arbust de mirt, buchetul miresei și butoniera mirelui (sau, mai degrabă, frunzele lor).

1 anNunta de bumbac – cearșafuri, eșarfe, șorțuri de bucătărie, perne din bumbac.

2 aniNunta de hârtie – cărți, calendare, tablouri, albume pentru fotografii, bani.

3 aniNunta de piele – portofel, suvenire sau breloc din piele, geantă din piele, haine din piele și mobilă tapetată cu piele.

4 aniNunta de in (ceară) – prosoape, fețe de masă, plapume de in. Lumânări de ceară în calitate de accesorii.

5 aniNunta de lemn – accesorii din lemn, veselă, lădițe, mobilă.

6 aniNunta de fontă – tigăi din fontă, grilă pentru șemineu.

6.5 aniNunta de zinc – găleată de zinc.

7 aniNunta de cupru – monede de cupru, bijuterii, veselă, suporturi pentru lumânări, talgere, curele cu centură de cupru, potcoave din cupru.

8 aniNunta de bronz – ceai, cafea, bomboane în cutii de bronz, tigăi, talgere, ustensile pentru bucătărie lucioase. Simbolul reînnoirii: mobilă nouă (în special pat), obiecte de uz casnic, reparația locuinței.

9 aniNunta de faianță – veselă de faianță și porțelan, un set sau o vază de cristal.

10 aniNunta de tinichea (ziua trandafirilor) – veselă de tinichea și diferite ustensile de bucătărie și suvenire din tinichea, trandafiri roz, vin roșu, cearșafuri și alte obiecte de uz casnic de culoare roșie.

11 aniNunta de oțel – bijuterii din oțel, suvenire și veselă din oțel.

12 ani și 12.5 aniNunta de nichel – veselă și bijuterii placate cu nichel (brățări, inele, cercei), sfeșnice, lămpi, brichete.

13 aniNunta de lăcrimioare (dantelă) – buchet de lăcrimioare, lenjerie sau halat de dantelă, un fluture mascotă din dantelă pentru soț, lenjerie de pat cu dantelă, șervețele, fețe de masă, obiecte croșetate din lână fină.

14 aniNunta de agat, de fildeș – bijuterii cu agat (mărgele, cercei, inele), lădiță pentru bijuterii, obiecte din fildeș.

15 aniNunta de cristal – veselă din cristal sau sticlă. Bijuterii cu cristale Swarovski.

16 aniNunta de topaz – bijuterii cu topaz.

17 aniNunta de trandafiri – un buchet de trandafiri.

18 aniNunta de mesteacăn – bijuterii cu mesteacăn, obiecte de culoare turcoaz.

19 aniNunta de rodie – bijuterii cu rodii.

20 aniNunta de porțelan – veselă, suvenire de porțelan.

21 aniNunta de opal –  bijuterii cu opal.

22 aniNunta de bronz – obiecte din bronz.

23 aniNunta de beril – obiecte din beril, orice cadouri în pereche.

24 aniNunta de atlas – obiecte din atlas (fețe de masă, lenjerie de pat, plapume).

25 aniNunta de argint –  orice obiecte din argint, bijuterii, veselă și tacâmuri din argint, monede din argint de colecție.

26 aniNunta de nefrit – bijuterii cu nefrit.

27 aniNunta arborelui roșu – obiecte din arbore roșu, piesă de mobilier și picturi cu arborele roșu.

29 aniNunta de catifea – haine din catifea sau cu elemente de catifea, bijuterii în lădițe de catifea, tablouri cu un astfel de material.

30 aniNunta de perlă – mărgele din 30 de perle, obiecte de uz casnic de culoare albă, neagră și roz, obiecte din perle și sidef.

31 aniNunta de soare – flori albe, obiecte cu tematică solară (ochelari de soare, o călătorie la mare, un abonament la solariu, un tablou cu un peisaj de vară însorită), ciocolată și cafea, obiecte de culoare maro.

33 aniNunta de căpșune – căpșune proaspete, obiecte de uz casnic cu imprimeuri cu căpșune.

34 aniNunta de chihlimbar – bijuterii de chihlimbar (cercei, mărgele, brățări).

35 aniNunta de coral – bijuterii și suvenire din coral, vin roșu, obiecte de culoare roșie, buchet de 35 de trandafiri roșii. Fețe de masă și haine de in.

37 aniNunta de muselină – draperii de muselină, haine.

37.5 aniNunta de aluminiu – obiecte din aluminiu (suvenire, veselă, oglindă cu ramă de aluminiu).

38 aniNunta de mercur – termometru cu mercur, obiecte cu părți mobile (suvenire, ceas de nisip, glob) și obiecte de culoare argintie.

39 aniNunta de crep – eșarfe și fețe de masă din crep.

40 aniNunta de rubin – bijuterii cu rubin (cercei, inele, brățări, broșe, mărgele), lădițe, ceasuri, vaze cu rubine, obiecte de culoare roșie.

42 aniNunta de sidef – bijuterii din sidef (cercei, broșe, butoane), agrafe și pixuri cu sidef, haine cu nasturi de sidef, obiecte sidefate.

43 aniNunta de flanelă – haine din flanelă și alte haine din țesături moi (halate, cămăși).

44 aniNunta de topaz – bijuterii cu topaz, veselă de cristal (vaze, pahare, farfurii) obiecte de culoare albastru transparent sau sticlă roză.

45 aniNunta de safir – bijuterii cu safir (cercei, inele, brățări, coliere), obiecte de culoare albastră.

46 aniNunta de lavandă – buchete de lavandă, flori uscate de lavandă, parfum cu miros de lavandă și pernuțe aromate.

47 aniNunta de cașmir – haine de cașmir (jachetă, pulover, palton, eșarfă, șal), obiecte din alte țesături moi și calde (lână, flanelă).

48 aniNunta de ametist – bijuterii și obiecte cu ametist (bijuterii, suvenire și lădițe).

49 aniNunta de cedru – suvenire și accesorii din cedru (lădițe, linguri și farfurii decorative, suporturi pentru obiecte fierbinți), ulei de cedru, perne cu așchii de cedru.

50 aniNunta de aur – bijuterii de aur, verighete noi.

55 aniNunta de smarald – bijuterii și suvenire cu smarald, obiecte de culoare verde.

60 aniNunta de diamant (platină) – bijuterii cu diamante și din platină (inele, cercei, brățări, pandantive).

65 aniNunta de fier – obiecte de fier (rame pentru fotografii, sfeșnice, potcoave), veselă și obiecte de uz casnic din fier.

65.5 aniNunta de piatră – obiecte din piatră, minerale și pietre prețioase, suvenire.

70 aniNunta binecuvântată – cadouri la dorința soților care să semnifice dragostea și armonia din familie (colaj de fotografii, filmuleț despre viața cuplului).

75 aniNunta împărătească – cadouri pentru gospodărie la dorința soților, flori și accesorii împărătești scumpe.

80 aniNunta de stejar – obiecte, suvenire din stejar, piese de mobilier din stejar.

90 aniNunta de granit – obiecte și vaze din granit.

100 aniNunta roșie – obiecte de culoare roșie.

Aniversările nunții sunt un prilej în plus pentru soți ca să-și arate dragostea unul față de altul, iar apropiații și prietenii să se bucure pentru „tinerii însurăței” care au păstrat sentimentul de dragoste de-a lungul acestei perioade.

Vă dorim mulți ani de viață familială fericită!

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: