_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/creierul-omului-batran/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50462","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

9 flori de grădină care aproape că nu trebuie udate

Dacă nu reuşiţi să mergeţi prea des la vilă, e rezonabil să sădiţi plante care vor rezista o lungă perioadă de timp fără să fie îngrijite, în special, fără udare. Niciodată nu poţi şti dinainte cum va fi vara: ploioasă sau secetoasă. De aceea pentru a nu risca, trebuie să cultivaţi plante rezistente la secetă, care nu sunt afectate de udarea mai rară. Care sunt aceste flori?

1. Rudbeckia

Această plantă rezistentă la secetă înfloreşte pe tot parcursul verii în diferite culori. Culorile predominante ale florii sunt galben, însă la unele specii se întâlnesc şi nuanţe de roz, roşcat, alb, portocaliu şi violet.

Un pat de rudbeckia arată foarte elegant, chiar e surprinzător faptul că această plantă nu este de loc pretenţioasă. Floarea arată întotdeauna proaspătă datorită frunzelor şi petalelor subțiri care minimalizează evaporarea umezelii.

get_img

2. Heuchera

Aceasta plantă este apreciată nu atât pentru florile sale, cât pentru frunzele colorate și rezistenţa ei. Desigur, florile de culoarea coralului din vârful tijelor fac planta să fie mai lungă. Heuchera înfloreşte la sfârșitul primăverii – începutul verii, iar restul timpului împodobește grădina cu frunzișul său bogat de diferite culori, uneori foarte neobișnuite. Planta nu necesită îngrijire permanentă, deoarece nu se teme de “deshidratare”. În plus, nici excesul de umiditate nu-i prieşte.

get_img (1)

get_img (2)

3. Eschscholzia

Eschscholzia, sau macul californian, este o floare uimitor de frumoasă originară din America de Nord, unde creşte în regiunile cu un climat relativ uscat. Nu vă lăsaţi păcăliţi de aspectu-i gingaş, această floare este destul de viabilă. Florile acestei plante sunt multicolore, ele pot fi galbene, roşii, albe, roz și portocalii, iar frunzele sunt brăzdate de accente verzi și albastre.

get_img (3)

4. Catharanthus

Catharanthus este o altă plantă nepretenţioasă de grădină. Această floare a ajuns la noi din Madagascar, ceea ce înseamnă că ea se bucură nespus de mult de căldură. Catharanthus creşte bine şi înfloreşte atât la soare, cât şi la umbră.

get_img (4)

5. Zinnia 

Zinnia, numită în popor şi “cârciumăreasa” poate rezista mult timp fără udare. Frunzele sale rigide sunt dispuse pe laturile opuse ale tijei şi evaporă umezeala la minimum. Cu toate acestea, Zinnia este considerată o plantă cu rezistenţă moderată la secetă. În schimb această floare crește bine la lumina puternică a soarelui. Iar atunci când cârciumăresele înfloresc, pur şi simplu nu-ţi poţi lua ochii de la ele!

get_img (5)

6. Măceș

Arbuștii de măceş înfloriți vor împodobi extraordinar de frumos grădina dvs și nu vor cere practic nimic în schimb, nici măcar udare. În plus măceşele tolerează bine seceta. Măceşul înfloreşte, de obicei, din luna iunie până în august, ceea ce înseamnă că vă puteți bucura de frumusețea lui toată vara. Este o plantă ideală pentru a fi utilizată în calitate de gard viu de înălţime medie.

get_img (6)

7. Campanula siberica

Această plantă nu este deloc pretenţioasă faţă de udare şi nici de solul în care creşte. În plus, campanula siberica este o plantă rezistentă la frig, boli și dăunători. Arată bine în plantațiile de bordură și printre stânci. Frunzele sale mici formează o frumoasă “pernă” verde .

get_img (7)

8. Iris siberica

Irisul este gata să înflorească chiar și dacă nu este udat o perioadă lungă de timp. Dar să ţineţi cont de faptul că la început, până când florile tinere vor deveni mai puternice după plantare, ele au nevoie de o udare bună. În schimb, plantele mature tolerează bine vremea caldă, şi asta datorită sistemului radicular puternic. Însă atunci când e vremea toridă, irișii au nevoie de udare, altfel puteţi rămâne fără aceste flori minunate.

get_img (8)

9. Limba peştelui

Aceasta plantă nu doar că se simte bine pe vreme secetoasă, dar, mai şi înfloreşte bogat atunci când este cultivată în sol pietros. Inflorescențele globuloase de pe tulpinile lungi pot fi roşii, violete, albe sau roz.

get_img (9)

Toți cultivatorii de flori vor ca plantele din grădină să fie ușor de întreținut, să înflorească frumos şi abundent, să se combine perfect între ele și, cel mai important, să aibă nevoie de cât mai puţină îngrijire. Ei bine, acum știţi deja câteva flori care îndeplinesc aceste cerințe.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: