_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/acest-barbat-transformat-un-perete-plictisitor-podoaba-intregii-locuinte-vreau-si-eu-o-astfel-de-camera-de-zi/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50781","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

6 obiceiuri din cauza cărora încă mai sunteți sărac

Brown University a efectuat una dintre cele mai de amploare cercetări în domeniul comportamentului financiar al omului. Colectarea și procesarea datelor a durat 5 ani, iar la cercetare au participat 50 de mii de familii – aproximativ 150 de mii de oameni.

Câțiva ani la rând, cercetătorii au monitorizat atitudinea oamenilor față de bani și au scos la iveală câteva obiceiuri clare ale persoanelor sărace. Oamenii bogați nu au aceste obiceiuri sau încearcă să le evite pe cât posibil.

Notă: Studiul nu a inclus persoanele care au primit proprietățile lor în moștenire. Savanții au supus experimentului doar acele persoane care câștigă bani prin forțele proprii.

Prin ce se deosebesc săracii de bogați?

m1

charliepage.com

1. Bugetul

S-a constatat că 84% din oamenii bogați monitorizează scrupulos bugetul lor și încearcă să nu depășească limitele acestuia. Ei decid din timp cât de mulți bani vor cheltui pentru anumite lucruri. Ei niciodată nu se confruntă cu întrebarea: pe ce am cheltuit banii? Ei știu exact ce și unde au cheltuit.

Doar 20% dintre cei săraci monitorizează cheltuielile lor. Alții pur și simplu cheltuie sumele rămase, după efectuarea anumitor cheltuieli, în dreapta și în stânga. Ei nu calculează exact pe ce au fost cheltuiți banii.

2. Rezervele

Doar 5% dintre cei săraci rezervă aproximativ 10% din venitul lor lunar, în mod regulat. Puțini dintre aceștia rezervă 20%. Principalul motiv constă în faptul că majoritatea celor săraci consideră că suma de 10% este atât de neînsemnată, că nu merită rezervată. Alții cred că ei nu pot trăi fără aceste 10%.

Primul argument este nefondat, pentru că oricât de puțin ai pune de o parte, în cele din urmă vei avea economii. În cazul în care nimic nu vei rezerva, nici economii nu vor fi. Nici un fel. Al doilea argument este, de asemenea, neîntemeiat, deoarece cu siguranță veți putea trăi fără acele 10%, indiferent cât de mic este venitul lunar.

Rețineți: 93% din cei bogați fac economii în mod regulat. Nu contează cât de multe. Important e să fie în mod regulat.

3. Totalizările

Pariuri la jocurile sportive, bilete de loterie, curse de cai, poker – 77% dintre cei săraci fac aceste lucruri în mod regulat și doar 6% dintre cei bogați sunt uneori implicați în astfel de activități.

Unii ar putea argumenta că acest lucru nu este un indicator, pentru că cei săraci au nevoie de bani și visează să se îmbogățească. Aceasta este și problema. Cei săraci cheltuiesc banii în speranța de a obține bani dintr-o dată, fără a face nimic.

Dacă pur și simplu cei săraci ar economisi banii cheltuiți pe nimicuri, atunci peste un an se va observa că s-a adunat o sumă destul de semnificativă.

4. Al doilea serviciu

Marea majoritate dintre cei bogați (67%) face totul pentru a crește sursele de venit. Acestea nu sunt doar investiții. Cei care nu au mijloace de rezervă, cel puțin trebuie să-și găsească un al doilea post de muncă.

Doar 6% dintre cei săraci au al doilea loc de muncă. Bogații nu pierd timpul, ei câștigă bani. Ei lucrează de două sau de trei ori mai mult, de aceea ei au mai multe mijloace financiare pentru a face investițiile mai profitabile. Deschideți o afacere sau investiți în sine și învățați mai multe, ceea ce iarăși duce la venituri tot mai mari.

5. Cheltuielile

Spre deosebire de săraci, bogații niciodată nu vor cumpăra ceea ce este mai scump decât posibilitățile lor. De exemplu, unul sărac va cumpăra un telefon foarte scump, deși sunt o mulțime de dispozitive mult mai ieftine. El va lua credit și două luni va mânca doar pâine și apă. În schimb, el va fi cu telefon performant.

Iar bogatul, cât de mult nu și-ar dori o mașină foarte scumpă, nu o va cumpăra, dacă pentru această plăcere va trebui să ia credit sau să se limiteze în ceva. El va alege o mașină mai ieftină.

6. Cititul

Câteva date statistice interesante. S-a constatat că 79% dintre bogați citesc mult mai des literatură de specialitate și ce este legat de activitatea lor. Cărțile de afaceri sunt prioritate.

Doar 11% dintre săraci citesc cărți și doar o mică parte dintre ei citesc literatură de specialitate.

Marea majoritate a celor săraci citește doar pentru plăcere. Da, nu e nimic rău în asta, doar că mai târziu să nu se vaicăre că sunt săraci.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Sursa: Richhabits.net

Comentarii

Comentarii

error: