_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/piese-vestimentare-crosetate-pur-si-simplu-superb/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50967","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

20 de exerciții pentru elasticitatea corpului: este cel mai bun ce poți face pentru fortificarea mușchilor!

Fiecare persoană are nevoie de flexibilitate și mobilitate, indiferent de modul de viață și gradul de pregătire fizică. Exercițiile de întindere îmbunătățesc circulația sangvină, cresc mobilitatea articulațiilor și mențin tonusul muscular.

Perfect-ask.com a selectat câteva imagini care prezintă grupele de mușchi care se extind.

Exerciții de întindere pentru începători

Durata executării exercițiilor depinde de pregătirea fizică a persoanei (5-30 de secunde).

1. Mușchii abdominali drepți și oblici

Acest exercițiu extinde practic toți mușchii abdominali. În timpul efectuării exercițiilor aveți grijă ca spatele și gâtul să nu fie încordate.

2. Mușchii aductori ai coapselor 

Pentru un efect mai bun arcuiți spatele și sprijiniți-vă pe mâini. Nu vă întristați dacă nu reușiți din prima să depărtați picioarele. Flexibilitatea se va mări peste o perioadă.

упражнения для растяжки

3. Mușchii interni ai coapselor

Pentru o extindere bună a mușchilor interni ai coapselor, lipiți călcâiele, iar genunchii deplasați-i la distanță maximă, iar bazinul îl trageți în jos.

4. Mușchii aductori ai coapselor

Fandarea transversală, de asemenea, întinde foarte bine mușchii aductori ai coapselor. Aveți grijă ca piciorul întins să fie perfect drept, iar vârful să se uite în sus.

упражнения для растяжки

5. Mușchiul sternocleidomastoidian

În poziție stând, cu spatele drept, întindeți capul în spate, însă nu forțați prea tare.

6. Mușchiul sternocleidomastoidian și mușchiul trapez

Puneți mâna dreaptă peste urechea stângă și trageți capul spre umărul drept. Acest exercițiu este mai bine să-l îndepliniți șezând și cu mâna dreaptă să vă sprijiniți pe scaun, totodată crescând întinderea.

упражнения для растяжки

7. Mușchiul psoas și cvadriceps

În timpul acestui exercițiu țineți spatele drept. Dacă trageți spatele în față, veți mări extinderea.

8. Mușchiul brahioradial al antebrațului

Va fi foarte bine dacă veți putea atinge partea interioară a palmei cu degetul mare.

упражнения для растяжки

9. Mușchiul deltoid

Acest exercițiu vă înviorează dacă stați mult timp în fața calculatorului.

10. Mușchii trapezoidali

Țineți genunchii ușor îndoiți, apucați capul cu mâinile. Arcuiți zona gâtului, a coloanei vertebrale și trageți lent bărbia în piept.

упражнения для растяжки

11. Mușchii spatelui

Așezați-vă în genunchi, întindeți mâinile în față și atingeți cu fruntea podeaua. Poziționați genunchii mai îndepărtat, iar fesele le trageți spre călcâie.

12. Mușchii gambei

Acest exercițiu poate fi îndeplinit și pe scări.

упражнения для растяжки

13. Mușchiul biceps femural

Extindeți bicepsul femural, țineți spatele și capul drept, priviți înainte.

14. Mușchii fesieri

Acest exercițiu poate fi îndeplinit și în poziție culcat pe spate cu picioarele la perete, împingând fesele spre călcâie.

упражнения для растяжки

15. Mușchii drepți și oblici

Renunțați la acest exercițiu dacă aveți dureri de spate permanente.

16. Mușchii drepți, oblici și fesieri

Aceste exercițiu este de folos pentru calmarea durerii de spate. Spatele trebuie să fie lipit de podea. Respirați uniform și adânc, la expirare măriți puterea extinderii.

упражнения для растяжки

17. Mușchii pectorali și dorsal mare

Situați-vă mai departe de obiectul de sprijin și aplecați-vă bine. Strângeți burta.

18. Mușchii pectorali

Acest exercițiu este pentru extinderea profundă a mușchilor pectorali. Fără ajutorul cuiva nu vă veți descurca. Nu este recomandat persoanelor care au avut fractură și luxație a claviculei.

упражнения для растяжки

19. Mușchiul trapezoidal de sus

Țineți spatele drept, încercând să nu vă aplecați în lateral. Aplecați puțin capul spre umărul care este opus mușchilor pe care îi extindeți.

20. Mușchiul romboid și trapezul de sus

Pe lângă faptul că extinde mușchii, acest exercițiu este foarte folositor pentru relaxarea zonei toracice a coloanei vertebrale.

упражнения для растяжки

În timpul îndeplinirii acestor exerciții nu trebuie să simțiți încordare sau presiune în articulații. Concentrați-vă asupra respirației și extindeți-vă după posibilitate și creșteți efortul în mod treptat.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: