_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/piese-vestimentare-crosetate-pur-si-simplu-superb/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50967","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

14 lucruri pe care nu le-ați știut despre ceaiuri

Majoritatea oamenilor din toată lumea le place ceaiul și îl beau în fiecare zi: dimineața pentru a se înviora, seara pentru a se încălzi, ziua – la serviciu, în ospeție, în cafenele. Însă, puțini cunosc cum să-l prepare corect pentru a elimina în întregime gustul și aroma sa.

Perfect-ask.com vă propune să aflați care este modalitatea corectă de a prepara această băutură faimoasă.

1. Există doar 6 soiuri de ceai.

4

Toate tipurile de ceai sunt obținute prin prelucrarea frunzelor de același tip de plantă de ceai – camelia chinezească. „Ceai verde” sau „ceai negru”, diferența dintre ele constă doar în tehnologia de prelucrare. Toate celelalte plante (cum ar fi menta), fructele (cum ar fi zmeura) și altele sunt doar infuzii.

2. Peste ceai nu se toarnă apă fierbinte.44

Niciodată nu turnați apă fierbinte peste ceai, deoarece veți arde frunzele de ceai. Însă, este o idee foarte bună să turnați apă fierbinte peste mentă sau fructe.

Temperatura apei pentru infuzare poate fi determinată fără termometru. Atunci când apar aburii și ceainicul începe să vibreze, apa are temperatura 65-75°C. Când apa începe să facă bule, apa atinge temperatura de 85-90°C.

3. Folosiți doar apă proaspătă pentru prepararea ceaiului.

444

Dacă apa este fiartă a doua oară, pe pereții ceainicului se depune calcar. Totodată din apă se evaporă oxigenul care este necesare pentru prepararea corectă a ceaiului.

4. Preparați ceaiul având în vedere raportul de 1 linguriță la 1 ceașcă. 

4444

Niciodată nu adăugați o cantitate suplimentară. Dacă veți adăuga, nu îl veți face mai tare, dar ceaiul își va pierde aroma sa unică.

5. Nu încălziți ceainicul. 

44444

Unicul caz când trebuie să încălziți ceainicul cu apă fierbinte, este atunci când aceasta este confecționat dintr-un material gros sau foarte gros.

6. Scoateți capacul de pe ceainic în timp ce acesta se infuzează.

444444

Acest fapt umple frunzele de oxigen, iar aroma este eliminată de frunze.

7. Ordinea ingredientelor are importanță. 

4444444

Dacă consumați ceai infuzat în ceainic, în primul rând turnați laptele, iar apoi ceaiul. În acest fel laptele va avea aceeași temperatură la fel ca ceaiul și băutura va fi mai aromată. Dacă veți adăuga laptele ulterior, atunci acesta va răci ceaiul.

8. Dacă infuzați un plic de ceai, atunci laptele se va adăuga la sfârșit. 

44444444

Puneți pliculețul de ceai în apă fierbinte pentru 3 minute, pentru a se infuza. Scoateți pliculețul apoi adăugați lapte. Dacă veți turna lapte imediat, atunci grăsimea poate acoperi frunzele și să nu le permiteți să se infuzeze. 

9. Scoateți frunzele din ceainic, după ce s-au infuzat.

444444444

Nu aruncați frunzele, puteți să le folosiți repetat.

10. Nu stoarceți pliculețul de marginea ceștii. 

4444444444

În acest caz veți stoarce substanțele dăunătoare și ceaiul va fi amar. Pur și simplu, trebuie să-l scoateți.  Dacă vă place ceaiul tare puțin amărui, încercați ceaiul assam de soiul doi sau ceaiul kenian.

11. De ce ceaiul infuzat în ceainic este mai gustos. 

44444444444

Ceaiul cu frunze mari are o suprafață mai mare a frunzelor, ceea ce provoacă un gust mai profund și mai puternic. În special, dacă este infuzat într-un ceainic mai mare, unde aroma este cea mai puternică.

Pliculețe de ceai au fost inventate pentru a infuza ceaiul repede. Frunzele în ele sunt foarte mici și pot fi de calitate mai proastă. Compromis – pliculețele în formă de piramidă care prezintă avantajul ceaiului cu frunze mari și comoditatea pliculețelor.

12. Conține ceaiul verde cofeină?

444444444444

Datorită faptul că toate tipurile de ceai sunt preparate din aceeași plantă, toate ceaiurile au aproximativ aceeași concentrație de cofeină, inclusiv și cel verde. Nimeni nu poate spune că un anumit ceai conține o cantitate mai mare sau mai mică. Aceste lucru depinde de calitatea ceaiului, de condițiile climaterice și alte condiții.

Pentru a vă relaxa, consumați  infuzie de mușețel cu miere.

13. Conține ceaiul mai multă cofeină decât cafeaua?

4444444444444

Și da, și nu. Ceaiul conține mai multă cofeină. Din cauza faptului că la o ceașcă de apă punem mai multă cafea, decât ceai, atunci într-o ceașcă de ceai va fi mai puțină cofeină.

14. Dacă vă îngrijorați de cantitatea de cofeină din băutură, iată un sfat. 

44444444444444

Ceaiul de frunze mari poate fi infuzat repetat în timpul zilei. Acest fapt este valabil pentru pliculețele piramidă și ceaiurile din frunze mari. Respectiv nu primiți o doză de cofeină doar dimineața, dar puteți să savurați restul cofeinei rămase în frunze în timpul zilei.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: