_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/creierul-omului-batran/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50462","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

10 modalități de a pune în valiza de vacanță întregul apartament

Dacă nu v-ați simțit niciodată stresată în ultima zi de dinaintea vacanței, înseamnă că preferați să călătoriți cu nimic altceva decât cu o pungă duty-free.
Noi cei de la Perfect-ask.com ne confruntăm cu aceleași probleme înainte de a merge în vacanță, așa că am alcătuit o listă de reguli simple pentru organizarea perfectă a unei valize de vacanță.

Aceste exemple ilustrative vă vor ajuta să “ticsiți lucruri de neticsit” chiar și într-o valiză de mici dimensiuni.

1.  Nu împăturiți hainele, dar rulați-le

Cea mai bună metodă care vă oferă mai mult spațiu în valiză și rufe mai puțin șifonate este să le rulați în suluri strânse bine.

Astfel într-o valiză cu dimensiuni medii vor încăpea 3 perechi de pantaloni scurți, 3 perechi de pantaloni, trei perechi de blugi, o fustă, 2 costume de baie, 3 pulovere de vară, 10 tricouri, 5 cămăși și 4 rochii.

2. Folosiți saci vacuum

Sacii de vidat sunt de neprețuit atunci când vine vorba de ambalarea obiectelor voluminoase, cum ar fi jacheta, hainele pentru copii, jucăriile moi sau lenjeria de pat. O astfel de metodă de ambalare vă va economisi un spațiu considerabil.
Iar la revenirea acasă puteți folosi acești saci pentru depozitarea rufelor murdare.

3. Folosiți principiul “piramidei”

Puneți de-a lungul pereților valizei încălțămintea, apoi împachetați hainele mari, cum ar fi pantalonii sau fustele lungi. Nu rulați aceste haine dar aranjați-le pe fundul valizei astfel încât cu ele să puteți acoperi restul hainelor puse deasupra. În continuare aranjați hainele rulate care nu se șifonează, iar peste ele – hainele mai ușoare și care se șifonează mai repede.

În vârful “piramidei” plasați lucrurile ce se șifonează ușor, produsele cosmetice, actele, lucrurile mici fragile.

4. Spuneți “nu” umbrelei

Dacă aveți umbrelă de tip baston lăsați-o acasă. Împachetați în schimb o haină de ploaie care va ocupa foarte puțin loc în valiză.

5. Cumpărați produse cosmetice în versiunea mini

Oricât de mult ați vrea să luați de acasă toate produsele cosmetice preferate, totuși va trebui să le sacrificați de dragul altor lucruri mai necesare. Pentru călătorii cumpărați versiunea mini a produselor preferate.

6. Împachetați corect lucrurile mici

Când vine vorba de împachetarea lucrurilor mici, cum ar fi stick-urile de memorie USB, carnetele, agrafele de păr, ciorapii, șosetele sau ochelarii de soare, așezați-le în interiorul pantofilor, în cutiile de produse cosmetice, în mape pentru documente și buzunarele valizei. În ceea ce privește bijuteriile, le puteți pune în cutiile pentru pastile.

7. Folosiți umerașele

Metoda de împachetare în rulouri nu este potrivită pentru cămășile clasice, jachetele și rochiile de cocktail, dacă vreți să ajungă la destinație într-o stare decentă. Puneți-le în geanta de voiaj cu tot cu umerașe. Astfel va fi ușor să le agățați de cârligul din avion sau tren.

8. Nu luați medicamente mai mult decât este necesar

Nu încercați să ticsiți în valiză toată trusa medicală de acasă. Luați câte un blister din fiecare medicament necesar.

9. Nu lăsați spații goale

Chiar dacă doriți să lăsați loc pentru suvenirurile din vacanță, nu trebuie să lăsați spații goale între lucrurile din valiză, deoarece acestea se vor mototoli în timpul călătoriei.

Cea mai bună metodă este să umpleți spațiile goale cu articole mici de îmbrăcăminte sau hârtie pentru ambalare.

10. Renunțați la unele lucruri mai puțin necesare

Husa pentru notebook sau aparatul foto, uscătorul de păr și ghidurile de călătorie ar trebui să rămână acasă. Înfășurați aparatul foto și laptopul într-un pareo de plajă moale sau un hanorac care le va oferi o protecție adecvată pe tot parcursul călătoriei. Ghidurile de călătorie din hârtie pot fi ușor înlocuite cu aplicațiile de pe smartphone. În ceea ce privește uscătorul de păr – îl puteți folosi pe cel din hotel.
Șlapii, ochelarii de scafandru, cremele de soare, jucăriile pentru copii și pălăriile de paie – toate aceste lucruri pot fi cumpărate odată ce ajungeți la fața locului.

6 sfaturi mai scurte dar valoroase:

  • Ca să preveniți încurcarea căștilor, a încărcătorului și a altor cabluri, înfășurați-le în jurul uni card de credit vechi.
  • Dacă veți pune un articol fragil din sticlă într-un ciorap și apoi într-un pantof, acesta va rămâne în siguranță chiar și în timpul unei călătorii în condiții mai dure.
  • Dacă veți ambala încălțămintea într-o căciulă de duș de unică folosință, aceasta nu va murdări restul conținutului valizei.
  • Ca sutienul dvs. preferat să nu se mototolească în timpul călătoriei, puneți în interiorul cupelor sale șosete.
  • Dacă veți deșuruba capacul de la sticla de șampon sau gelul de duș, veți înfășura filetul sticlei cu o bucată de peliculă alimentară și veți pune capacul la loc, atunci aceste lichide cu siguranță nu vor curge și nu vor murdări hainele din valiză.
  • Dacă veți trece colierele subțiri prin paiul de la suc și le veți închide, acestea nu se vor încurca.

 

Autor text: Perfect-ask.com

Comentarii

Comentarii

error: