_ap_ufes{"success":true,"siteUrl":"fasingur.com","urls":{"Home":"http://fasingur.com","Category":"http://fasingur.com/category/viata/animale/","Archive":"http://fasingur.com/2017/03/","Post":"http://fasingur.com/eliminati-acidul-uric-preveniti-podagra-si-durerea-de-articulatii-aceste-remedii-au-un-efect-rapid/","Page":"http://fasingur.com/detalii-contact-2/","Attachment":"http://fasingur.com/?attachment_id=50705","Nav_menu_item":"http://fasingur.com/59/","Advanced_ads":"http://fasingur.com/advanced_ads/perfect-ask-info-adnow-sidebar/"}}_ap_ufee

Articole Populare

10 lucruri despre bunele maniere în timpul mesei pe care noi le-am uitat aproape în întregime

În timpurile noastre oamenii au o atitudine destul de lejeră faţă de luarea mesei. De multe ori bucatele nici nu sunt mâncate la masă, ci pe canapea sau pe fotoliul din birou.

Dar în trecut luarea mesei era o activitate foarte importantă şi implica o atitudine deosebită. Înainte ca mesele din faţa TV-ului sau a monitorului să devină normalitate, luarea mesei era evenimentul la care oamenii trebuiau să respecte anumite norme.

Cum, după părerea dvs., ar fi fost apreciat modul în care luăm noi masa de către cei din trecut? Probabil ar fi mult sub standardele de atunci…

Vă place situaţia de acum sau aţi vrea ca manierele din trecut, sau măcar o parte din ele, să reintre în obişnuinţa noastră? Unele dintre acestea chiar sunt pline de sens şi nu reprezintă doar nişte norme abstracte.

1. Nu beţi nimic dacă aveţi gura plină

1. Never Sip With Your Mouth Full

Flickr / Paul Aloe

Probabil faceţi asta de multe ori, chiar fără să vă daţi seama. În trecut ar fi trebuit să vă asiguraţi că aţi înghiţit totul înainte de a servi un pahar de apă sau vin, astfel încât gustul său să nu se amestece cu cel al mâncării.

2. Ciorba trebuie să se răcească de la sine

2. Soup Must Cool On Its Own

Flickr / Sarah R

Înainte era complet inacceptabil să sufli în lingura cu ciorbă sau supă. Trebuia să aştepţi ca mâncarea să se răcească de la sine înainte să o poţi gusta.

3. Aşezaţi şerveţelele în mod corect

3. Place Your Napkin Properly

La micul dejun şerveţelul trebuia aşezat pe poală îndoit în jumătate, în timp ce la prânz acesta se aşeza complet desfăcut. În plus, după terminarea mesei, şerveţelul era aşezat în partea dreaptă faţă de farfuria din care se mânca.

4. Conversaţiile la masă trebuie să fie bine gândite şi politicoase

4. Modify Your Conversation

Astăzi noi discutăm la masă practic orice subiect, de la politică la lenjerie intimă. În trecut discuţiile era foarte politicoase, căci la masă participa întreaga familie.

5. Puneţi-vă mâncare în farfurie în mod cuviincios

5. Share Food The Right Way

Înainte era inacceptabil să te întinzi peste toată masa ca să-ţi iei ceva din bucate. Trebuia să transmiţi furculiţa cuiva aflat mai aproape ca să te servească.

6. Suflaţi-vă nasul în linişte

6. Blow Your Nose Quietly

Flickr / MIKI Yoshihito

Nimic nu trezeşte pofta de mâncare aşa cum o face cineva care îşi suflă nasul cu toată puterea la masă… În trecut un asemenea comportament era considerat foarte bizar, iar cei care erau nevoiţi să-şi sufle nasul trebuiau să o facă pe cât posibil de discret.

7. Menţineţi o poziţie decentă

7. Maintain Good Posture

Astăzi toată lumea ţine coatele pe masă. Înainte aşa ceva se accepta doar în timpul orelor.

8. Niciodată nu luaţi zahăr cu propria linguriţă

Şi nici unt sau gem cu propriul cuţit. Înainte era un tacâm special pentru fiecare dintre acestea.

9. Nu adăugaţi nimic în mâncare

9. Leave Your Food Alone

Dacă adaugai ketchup sau sos în mâncare, gestul era perceput ca un afront la adresa bucătăresei.

10. Mulţumiţi mereu

10. Always Say Grace

Mulţumiţi bucătăresei şi, dacă sunteţi credincios, mulţumiţi lui Dumnezeu pentru masă. Nu e vorba doar de codul de maniere, dar şi de atitudine şi respect.

Veţi începe să urmaţi aceste norme de comportament la masă? Pe care din ele v-ar fi plăcut să o vedeţi la masa familiei dvs.?

 

Autor text: Perfect-ask.com

Sursa: littlethings.com

Comentarii

Comentarii

error: